Arkitektur & inredning

Arkitektur

Vår vision med Drottningen har varit att skapa ett hus som ska vara en stolthet för hela staden och som under många år ska bidra till att Varbergs stadskärna förvaltas och utvecklas med omsorg. Byggnaden ska framhäva stadens historia såväl som samtiden.

För många år sedan fanns det ett tegelbruk Varberg. Detta har vi använt som bärande koncept och inspiration när vi skapat fasadens unika tegelstruktur, som dessutom kommer att få en spännande ljussättning. Vårt fokus på genuina material i spännande kombinationer och texturer är ett exempel på ett nytänkande möte mellan då och nu.

Fram tills idag har fästningen varit Varbergs främsta landmärke. Vi vill sätta fler nålar på kartan över ett av Sveriges härligaste samhällen.

Arkitekt: Torbjörn Isaksson
VOTEN ARKITETSBYRÅ

Med en balanserad, genomgående färgsättning och materialval i husets alla gemensamma utrymmen, skapas en lugn, exklusiv och harmonisk miljö att komma hem till.

Utsida:

Mörkt gråbrunt tegel
Släta putsade ytor i en behaglig beige/grå ton
Entrédörr ek
Ribbade tak i valnötslasyr på balkonger
Pergola, fönster och balkongräcken i lackerad anodic brown
Fönsterinramning i natursten

Insida:

Golv och trappor i Terasso gråbrunsvart
Räcken i lackerad metall anodic brown
Läderlindade räcken
Släta ytterdörrar till lägenheterna i valnötslasyr
Övriga plåtdetaljer inomhus i kopparton
Väggar målas i en ljus beigegrå ton
Ribbade trätak i entrè och korridorer i eklasyr

arkitektur-1

ERIK LARSSON BYGG + ODDBIRDS = SANT

Vi är bra på olika saker. Vi kan bygga hem. Att fylla dem med liv, färg och själ, överlåter vi gärna åt de som gör det bättre.

Därför har vi samarbetat med inredningsbyrån Oddbirds. En kreativ partner som står bakom ett flertal både uppskattade och erkända inredningar av hotell, restauranger och hem i Sverige och Europa. Allt för att skapa en unik helhetsupplevelse för dig – och för Varberg.

Den aldrig sinande kreativiteten och engagemanget för kunden är Oddbirds signum. Med sina träffsäkra färgsättningar, sin osvikliga fingertoppskänsla och leveranssäkerhet och har vi genom hela projektet känt oss trygga med att Drottningen kommer att få sin krona.

I ett nära samarbete med Erik Olsson Bygg och arkitekter har Oddbirds skapat känslan i varje unik inredningsstil, gjort materialval inifrån och ut på hela huset.

Tre unika
inredningskoncept

Vi vill att du ska bli upp över öronen förälskad i ditt hem. Därför har vi låtit inredningsföretaget Oddbirds skapa tre helt unika inredningskoncept, för oss. Vi hoppas att det skall hjälpa dig att hitta just din personliga stil och garanterar att du sätter nyckeln i dörren till en trivsam helhet, genomtänkt och funktionell in i minsta detalj. Ditt nya hem!

Så går det till:
Du väljer mellan tre olika interiöra koncept; Getterö, Apelvik eller Träslöv. Inom varje stil kan du sedan göra ett antal val, utan att det påverkar helhetskänslan eller priset på just det koncept du väljer. Varje stil har sitt fasta pris.

Oavsett vilken stil du väljer kommer lägenheten att ha en fin balans och helhetskänsla.